ACHTER DE SCHERMEN

Blog

Het aantal woorden dat er voor nodig is om een roman een roman te noemen komt in ronde getallen uit op 70.000. Ik heb er nog 16.500 te gaan om daarop uit te komen. Dat moet gebeuren voor het einde van het jaar. Ik heb mijn uitgeverij beloofd om het script op te sturen op 31 december 2023.

Dat klinkt alsof er nog een aantal weken te gaan zijn, waarin er niets anders gebeurt dan gestaag doorschrijven. Maar dat is niet zo. In januari 2023 heb ik een boekplan ingeleverd, dat een paar weken later werd goedgekeurd. Ik kon aan de slag met die bult aan inspiratie die lag te wachten tot er iets mee gedaan werd. Voor wat betreft het contact tussen de uitgeverij en mij werd het daarna heel stil.

Tot nu.

Afgelopen week zat het voorstel voor het omslag van boek 15 in mijn mail. Meerdere zelfs, maar ik viel spontaan voor de eerste. Het is me ten strengste verboden om dat nu al wereldkundig te maken. Ik kan nog niets laten zien, maar ik geniet van het moois dat ik al heb mogen zien.

De titel van het boek, zoals ik die eerder bedacht had, is gesneuveld. Ik heb al een tijdje een andere in mijn hoofd. Wat blijkt? De uitgeverij zou ook liever iets anders zien. Ze deden daarover een voorstel. Ik moest er even op kauwen, maar het bevalt me. Hoe wordt de titel dan nu? Die deel ik ook nog even niet. Achter de schermen gebeurt van alles om het boek in de wereld te brengen. Er is al een heel team bezig om de catalogus vorm te geven. Daarin staan alle uitgaven voor het volgende jaar met de maand waarin ze uitkomen. Dat kan ik alvast wel delen: het wordt oktober 2024.

boek op een witte houten tafel boek op een witte houten tafel