EEN SLEUTEL EN EEN TELEFOONNUMMER

Ik ontmoet Jan Weder. Dat kon niet uitblijven. Voor het Mysterie keer ik de geschiedenis van Broek op Langedijk binnenstebuiten. Het verhaal spitst zich toe op een bakker. Het speelt zich af in een bakkerij.

 

Dan roep je als het ware al een bakker op. En daar was-ie, 85 jaar oud, lang en gebruind.

 

Oud-bakker Jan Weder is bemiddelaar bij het probleempje rond de vierde afmeerplek die het Mysterie van Langedijk nodig heeft.

 

Die plek is bij een enorme wilg, achter een deur, met een sleutel, met iemand die de sleutel beheert. Met een afspraak om die deur geopend te krijgen wanneer het Mysterie van Langedijk plaats vindt.

Ik ontmoet nog een aardige mevrouw, krijg er een telefoonnummer bij.

 

Ik kan niet meer weggeven, dan is het Mysterie geen mysterie meer. Wie er alles van wil weten, kan maar het beste boeken bij Ruby Groen van Langedijker Uitje.

 

Om Jan Weder en de mevrouw te laten zien wat het Mysterie van Langedijk nou precies is en om ze te bedanken voor hun hulp, nodig ik beiden uit voor de proefvaart.

 

Het Langedijker Nieuwsblad en De (inmiddels niet meer bestaande) Koerier hebben het persbericht geplaatst. Ik heb nieuwsgierigheid gewekt bij redactieleden. Ik nodig ze ook uit aan boord. Een foto en een redactioneel stuk is precies wat ik nodig heb.

 

Voor een promotiefilm vraag ik de man die ondertussen mijn vaste helper is geworden als het om video’s gaat: Aloys Koenen. Laat het maar aan hem over om de juiste sfeer te pakken.

 

Voordat de grote dag aanbreekt, plaatst De Koerier een stuk over het Mysterie. De intrigerende foto zorgt ervoor dat de views op LinkedIn de pan uitvliegen en Ruby Groen (Langedijker Uitje) krijgt al aanvragen.

 

Ik oefen. Ik smeek de weergoden om droog weer. Ik vind het ongekend spannend!

 

Zie voor een sfeerimpressie ook het filmpje op deze website onder Aanbod: Mysterie van Langedijk.

 

Het Mysterie van Langedijk is een groepsuitje voor groepen vanaf 10 personen. Voor informatie en boekingen: www.langedijkeruitje.com

 

Foto: Marjolein Ansink

DSC_0029 DSC_0029
DSC_0034 DSC_0034
DSC_0037 DSC_0037
DSC_0072 DSC_0072